Szakosztályok
Utánpótlás Amatőr Dinamikus Kerékpár

Utánpótlás szakosztály
Pár sorban bemutatnám magunkat és a l0 méteres lőterünket. Egy 6 lőállásos zárt lőtéren tartjuk edzéseinket minden héten. Csoportok: Hétfő - Szerda, Kedd - Csütörtök. Edzések a Csepel SC területén 15:00-20:15-ig. Igény és a versenyek szerint ez kibővülhet több edzésre is. Edzésenként 10-15 versenyző jön össze az esti órákra. 10 éves kortól mindenki megtalálható. Eszközeink és felszerelésünk a jól megszokott Steyr, Feinwerkbau, FÉG, Tau, légpisztolyokból és Steyr, Feinwerkbau, Walther, Tau, Suhl, FÉG, Slavia légpuskákból áll.
Képek az utánpótlás szakosztály életébőlEdzéseken megpróbáljuk a fokozatosságot betartani, mind edzésen belül mind a hosszú felkészülések során. Gyakran dobjuk fel az edzéseket párbajjal. Most senki se gondoljon a westernfilmekre vagy Bruce Willisre! J Lényeg, hogy a szerencse ugyanolyan fontos mint a felkészültség. A részleteket nem tenném közre. J Ez maradjon szakmai titok! Főleg Czanik Lacinak, aki kitalálta. Ha kíváncsi vagy örömmel látunk az edzéseken vagy az évente megrendezésre kerülő párbaj versenyen. A verseny időpontjáról és feltételeiről bővebb információ a versenynaptárban.
Persze idővel áttérünk a 25 és 50 méteres versenyszámokra is. De mivel ez a mai világban nem olcsó ezért nagyon fontosnak tartjuk az alapozást. A légfegyveres edzések helyett – vagy párhuzamosan- belép a nyílt irányzékú, standart és szabadpuskás edzések. Toz, Zkm, Suhl, Walter, Feinwerkbau kisöblű sportpuskákat használunk. Sportpisztolyok közül az MCM, Walther GSP, Padini és a Toz-35-ös szabadpisztolyt említeném.

Aki úgy gondolja, hogy ez neki nehéz és neki úgy sincs hozzá tehetsége annak csak annyit mondanánk:

                                               „Senki sem született puskával!”


Ízelítőnk reméljük tetszett és ha kedvet érzel ehhez a sporthoz jelentkezz nálunk.
10 - 12 éves kórtól várjuk jelentkezéseteket. Ha érdekel a lövészet, illetve a lövészsport, gyere el hozzánk próbáld ki. Vedd fel velünk a kapcsolatot, személyesen előzetes bejelentkezés alapján, vagy érdeklődj telefonon.

Edzések látogatása előzetes bejelentkezés alapján!

Tel.: 06 20 341 42 88


Egyesületi tagság légfegyveres lőtérre:

2014.január 1-től érvényes díjak
Egyszeri regisztrációs díj 500 Ft.

Utánpótlás (serdülő, ifi, junior) korcsoportok 21-éves korig:
Leigazolt versenyzői tagdíj
(nemzetközi versenyszámban eredményes versenyző):3500Ft/hó
Versenyzői tagdíj: 4500Ft/hó
Hobbi, Amatőr tagdíj: 5500Ft/hó

Felnőtt tagság 21-éves kortól:
Leigazolt versenyzői tagdíj
(nemzetközi versenyszámban eredményes versenyző):3500Ft/hó
Hobbi, Amatőr tagdíj: 5500Ft/hó

Kedvezmények a versenyeredmények függvényében.

Ha valami kérdésed lenne írj: info.csepellovesz(kukac)gmail.com .
Szívesen fogadunk minden kérdést és észrevételt.Csepel LE

Lap tetejére

                                                  

Amatőr szakosztályA lőterünket nem csak az egyesületi tagjaink vehetik igénybe, várunk mindenkit aki ki szeretné próbálni, hogy milyenek is az igazi fegyverek.
A versenysport mellett persze helyet kapnak a szabadidős sportolók is, akik kedvtelésből látogatják a lőteret. Persze a szabadidősök jelentős része nem rendelkezik saját eszközökkel, fegyverekkel.

Ezért az egyesület gondoskodik mind a tárgyi, mind a személyes feltételekről. A pisztolyos és puskás lövészetet kedvelők egyaránt kedvükre tudnak válogatni az egyesület fegyvereiből: Grand, Drulov, MCM, MCU, Toz –35, FÉG P9, Toz – 8, ZKM, .


Évente megrendezésre kerül a Csepel Kupa minősítő verseny.
A Csepel Kupa egy négyfordulós verseny ami külön pisztolyos és külön puskás versenyszámokból áll. Persze külön értékelés van versenyenként és versenyszámonként. A kupa elnyeréséhez azonban 3 versenyszámban kell részt venni és a négy fordulóból a legjobb három forduló eredményei számítanak bele a végleges értékelésbe. Versenykiírást lásd a versenynaptárban.


Egyesületi tagság tűzfegyveres lőtérre:

18 éves kórtól az éves alap tagsági díj 26000 Ft.
Az egyesületi tagok kedvezményesen használhatják a lőállásokat illetve az egyesület fegyvereit.

Lap tetejére


Dinamikus szakosztályIPSC, sziluettlövészet, Steel Challange- minden ami napjainkban kezd elterjedni. Gyakran kerül nálunk megrendezésre más egyesületek vagy a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség versenyei.A lőtérre kalibermegkötés nincs, így probléma nélkül megrendezhetők golyós és sörétes IPSC versenyek.A sziluettlövészet most kezd elterjedni hazánkban.
Egyesületünk rész vesz szinte minden versenyen amit rendeznek.

2002. június 26. és július 3. között Franciaországban (Uzés-ben) került megrendezésre az ötödik IMSSU Fémsziluettlövő Világbajnokság. Első ízben vettek részt Magyar versenyzők ebben a szakágban nemzetközi versenyen. Magyaroszágot hat versenyző képviselte, akik közül hárman egyesületünk tagjai: Jeneiné Kossár Anikó, Molnár Balázs és Schreirich Béla.
Jenei Anikó, Molnár Balázs
sziluettlövő puska kategóriában, Scheirich Béla könnyű puska kategóriában.Egy kicsit be is mutatnánk ezt a szakágat. A feladat nem más mint a négy távolságon elhelyezett állat formájú figurák ledöntése. 4x10 figura a hazai versenyeken és 2x4x10 figura az Országos Bajnokságon és világversenyeken.
2x5-ös célcsoportok vannak minden távolságon aminek a lőideje 2x 2 ½ perc egy másfél perces pihenővel és felkészülési idővel. A lőidő elég rövidnek tűnik. De még tárnélküli puskával is kényelmesen végiglőhető.  Puska kategóriák: könnyű és sziluettlövő puska kategória. Eltérés lényegében csak a fegyver súlyában van.
A könnyű puska 3,5kg míg a sziluett puska 4,6kg-os súlyhatárral korlátozott. Ebbe bele értendő az irányzék is.
Az irányzék távcső, dipoter vagy akár nyílt irányzék is lehet.

A puska célok:

1. 40 méter csirke
2. 60 méter vaddisznó
3. 77 méter pulyka
4. 100 méter kos
Pisztoly esetében bármilyen gyári fegyver használható. Kis és nagykaliberű fegyver külön versenyszám. A célok:

1. 25 méter csirke
2. 50 méter vaddisznó
3. 75 méter pulyka
4. 100 méter kos
IPSC, sziluettlövészet eredmények és versenyek a MDLSZ weboldalán láthatók.

Lap tetejére